Over Ons

Hoe het allemaal begon 

Het begonmet iets dat we allemaal herkennen. We keken om ons heen en zagen vrouwen en queer personen, onszelf inclusief, die bol stonden van potentie, maar zichzelf (onbewust) klein hielden. Van jongs af aan hadden we geleerd om altijd aan te passen aan de verwachtingen van anderen, om ons aan de regels te houden, en soms om delen van onszelf te verbergen omdat dat "niet hoorde" bij het stereotype van een net meisje of een nette jongen.


Wat we ontdekten, was dat deze onbewuste beperkingen ons volgden naar volwassenheid.

Ze sijpelden door in allerlei aspecten van ons leven, soms zonder dat we het doorhadden.

Deze beperkingen zorgden ervoor dat we onszelf klein bleven houden, ons bleven aanpassen in allerlei situaties zoals in relaties jezelf weg te cijferen en op het werk jezelf extra hard te bewijzen.

En soms zelfs werden we afgestraft als we onze kop boven het maaiveld uit durfden te steken.

Het leek alsof iedereen over ons heen wilde lopen, en we begonnen steeds verder van onszelf te raken.

'The world is gonna judge you no matter what you do, so live your life the way you want to'

En toen: het keerpunt. Voor ons had het te maken met onze sexuele identiteit (we identificeren ons als beide als lesbisch).

Het begon met het doorbreken van de cyclus van aanpassing en zelfverloochening door uit de kast te komen en te staan voor wie we werkelijk waren.

Dat waren voor ons momenten van enorme opluchting en liefde. Maar toen begon de reis eigenlijk pas.


Want in ons leven hadden we inmiddels zoveel beperkingen voor onszelf opgebouwd dat we die met ons mee bleven dragen.


Maar er kwamen momenten waarop we beseften dat we deze beperkingen niet langer hoefden te dragen. Bij ons allebei gebeurde dat na de break-up van langdurige relaties.

We wilden ons meer alleen voelen in relaties, ons druk maken over wat anderen dachten, of onszelf continu bewijzen op het werk of elders.


Dus begonnen we andere beperkingen ook van ons af te schudden, en geleidelijk aan werden we meer en meer onszelf. Dit alles bracht een gevoel van vrijheid, moed en vooruitgang met zich mee.


We noemen onszelf de "Cycle Breakers" omdat we de cyclussen in ons eigen leven hebben doorbroken en anderen inspireren om dat ook te doen.

Daarnaast hebben we onze professionele expertises in Personal Change Lab gecombineerd, met Lesley als erkend therapeut en Rachael als corporate change manager, om mensen te begeleiden bij hun persoonlijke groei en verandering.Bij Personal Change Lab geloven we niet in quick fixes.

We zijn niet van de tijdelijke oplossingen, maar van levenslange shifts.


Het doorbreken van cyclussen en het omarmen van je ware zelf verandert niet alleen je leven voor even, maar voor altijd.

"Do not fear the unknown.
The unknown is where the rest of you resides.
The only thing you will discover there is more of yourself.

There's nothing to be afraid of."

-Bashar/Darryl Anka

Do the things you love and share that love with the people around you

Wat je over ons moet weten


  • We zijn bloedeerlijk maar met humor. Draaien niet om dingen heen, want als je echt stappen wilt maken geven we altijd eerlijk advies. Vaak herkennen we onszelf in dingen waar je tegenaan loopt en zijn ook niet te beroerd om dit met een lekker schaamteloos verhaal te delen. (yes, we are not perfect


  • We zijn allebei ambitieus en creatief. Don’t get me wrong, pottenbakken is dan weer niet ons ding. Maar we verzinnen altijd de nieuwste oefeningen, challenges en shows om iedereen liefdevol te pushen naar zijn/haar/hun limits


  • We zijn ook een tikkeltje emotioneel en spiritueel. Het geloven dat niets voor niets is en dat wat er op je pad komt, je aan kan is best een soort van mantra voor ons allebei. En we laten vaak een traantje bij een verhaal dat ons raakt. (yes zelfs voor de camera, tijdens een podcast of in een gesprek, no shame haha)


  • We houden ervan om omringd te zijn door de mensen van wie we houden, mee kunnen lachen en genieten. Loyaal en familiemensen zou je kunnen zeggen (zelfs al zegt Rachael dat ze introvert is). Maar ook het connecten met nieuwe mensen vinden wij altijd erg waardevol. En dan komt het goed uit dat we in zo'n diverse stad als Rotterdam wonen

Onze visie

Wij dromen van een wereld waarin iedereen WELKOM is.

Waarbij het niet uitmaakt wie je bent, hoe je je uitdraagt of identificeert. Iedereen wordt geaccepteerd en gerespecteerd.

Een wereld waarin we met liefde, plezier en compassie met elkaar omgaan en altijd eerst kijken naar onszelf voor voortdurende vooruitgang en persoonlijke groei.

Want als jij groeit, groeit je omgeving met je mee en zo bewegen we naar een wereld die zachter, veiliger en lichter voelt.

Als je ons zou kennen, zou je weten dat...

Rachael geboren is in Suriname

en met haar heerlijke directief Surinaams taalgebruik de Hollandse kaas niet van het brood laat eten

Lesley niet kan opstarten zonder goede koffie, het liefst gemaakt van goede verse bonen

Heeft Rachael na de eerste date omgetoverd tot koffiesnob

Rachael 3 keer (zon, maan en ascendant) Waterman is, de weirdo's van de dierenriem

Ze hebben namelijk de behoefte om lekker zichzelf te zijn en moedigen anderen dit ook aan

Lesley het liefst als ze thuis komt haar fancy kleding uitgooit en een joggingbroek en t-shirt aantrekt

alles wat knelt en te strak zit mag uit

Dat Rachael een mens is van extremen: ze eet de hele chocoladereep in één keer óf ze is aan het detoxen

Kom ook niet aan met een klein zakje M&M’s want “die kleine zakjes zijn alleen voor psychopaten” aldus Rachael

O ja, en ze het liefst bij alles wat ze eet ook goede sambal nodig heeft. (behalve dus bij de M&M’s)

Dat bij Lesley lichte paniek (met vlekken in d’r nek) ontstaat als het woord deadline gezegd wordt. Daarom noemt ze het celebration lines, omdat succesjes altijd gevierd mogen worden

Dat vieren doet ze overigens het liefst met spa rood en ginger beer, omdat ze van 2 glaasjes wijn al dronken wordt 

Heb je zin om ons nog beter te leren kennen? Bekijk onze beschikbaarheid en boek een gratis gesprek in!