Innerlijk Kind Werk: het is niet wat je denkt
26 oktober 2023 
1 min. leestijd

Innerlijk Kind Werk: het is niet wat je denkt

Deze blogpost is deel 2 van 3. Heb je je ooit afgevraagd waarom bepaalde emoties of gedragspatronen je blijven achtervolgen? Of waarom sommige ervaringen uit je verleden nog steeds een sterke impact op je hebben? Het antwoord kan liggen in het concept van het innerlijke kind. In deze blogpost zullen we ontdekken hoe innerlijk kind werk je kan helpen bij emotionele heling en persoonlijke groei.


Wat is Innerlijk Kind Werk?

Innerlijk kind werk wordt steeds populairder omdat het werkt! Het draait om het begrijpen van waarom we bepaalde emoties ervaren en hoe onze jeugdervaringen ons als volwassenen beïnvloeden.


Waarom Innerlijk Kind Werk?

Innerlijk kind werk helpt ons om te begrijpen waarom we ons gedragen zoals we doen en waar die diepgewortelde overtuigingen vandaan komen. Het stelt ons in staat onverwerkte emoties te helen en onszelf te accepteren.


Het Kind in Jou

Je innerlijke kind is geen aparte persoonlijkheid, maar een deel van je onbewuste dat jeugdemoties, verlangens en ervaringen vertegenwoordigt. Denk aan eigenschappen zoals onschuld, creativiteit, speelsheid, nieuwsgierigheid en eerlijkheid, maar ook onverwerkte trauma's en vroege herinneringen.


Waarom Heeft Iedereen een Innerlijk Kind?

Innerlijke kinderen zijn er omdat ze ontstonden als reactie op onvervulde behoeften en onverwerkte pijn uit onze kindertijd. Deze pijn hebben we diep in ons onbewuste opgeborgen. En dit zit vaak iets complexer in elkaar dan "gezien en gehoord willen worden".


Emotionele Heling en Innerlijk Kind Werk

Het Terugvinden van Verloren Stukjes

Innerlijk kind werk is als het zoeken naar een verloren kind in het bos. Het helpt ons om onze innerlijke kinderen veilig te omarmen en hun potentieel te ontdekken in plaats van het te onderdrukken.


De Impact van Innerlijke Kinderen

Innerlijke kindjes verdwijnen niet naarmate we ouder worden. Telkens wanneer iets ons triggert, komt de pijn van dat innerlijke kind weer naar boven.


De Formule naar Succes & Heling

Liefde en Aandacht

Iedereen, inclusief onze innerlijke kinderen, verlangt naar liefde, aandacht, erkenning en verbinding. Dit zijn essentiële elementen voor onze emotionele groei en welzijn. Wanneer we die als kinderen misten, kan dat latent blijven als onverwerkte pijn.


Jij Kunt Je Innerlijke Kind Helen

Het goede nieuws is dat je als volwassene de kans hebt om er te zijn voor je innerlijke kinderen. Door hen liefde en aandacht te geven, kun je hen helen en jezelf bevrijden van oude emotionele lasten.


Hoe Begin Je met Innerlijk Kind Werk?

Binnenkort posten we een video waarin Lesley hier meer aandacht aan besteed.


Visualisatie: De Kamer van Vroeger

Een geweldige manier om contact te maken met je innerlijke kind is via visualisatie. Wij hebben precies om die reden de mooie visualisatie genaamd "De Kamer van Vroeger." Deze oefening zal je helpen om je innerlijke kind te ontmoeten en te begrijpen wat het nodig heeft voor heling.


Dit is deel 2 in een reeks van 3. Deel 1 gaat over emotionele triggers en waarom soms alledaagse dingen ons zo dwars kunnen blijven zitten. Lees de blog Deel 1 Emotionele Triggers hier.


Over de schrijver
Identificeert zich als queer vrouw en wil mensen inspireren en motiveren door vanuit verschillende perspectieven naar zichzelf - en anderen - te kijken. Zodat je meer vertrouwen krijgt in je eigen kunnen en je durft te laten zien als de inspirerende persoon met charisma en moed die je bent.